top of page

Alles wat je moet weten over de Taper Fade: 3 Verschillende Stijlen

Een taper fade, ook wel bekend als een taper cut, is een haarsnit waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant van het hoofd geleidelijk korter wordt.
Een goed verzorgd kapsel kan een krachtig statement maken, en een van de meest populaire herenkapsels van de afgelopen jaren is de taper fade. Deze stijl biedt een scherpe en nette uitstraling en past bij verschillende haartypes en gezichtsvormen. Als je op zoek bent naar een trendy kapsel dat je persoonlijkheid en stijl naar voren brengt, dan is de taper fade misschien wel iets voor jou. In dit blog gaan we dieper in op wat een taper fade is en bespreken we drie verschillende varianten.


Wat is een Taper Fade?


Een taper fade, ook wel bekend als een taper cut, is een haarsnit waarbij het haar bij de bakkebaarden en achterkant van het hoofd geleidelijk korter wordt, met als resultaat een vloeiende overgang van kort naar lang. Het verschil tussen een gewone fade en een taper fade ligt in de subtiele overgang van de haarlengte. Bij een taper fade wordt het haar geleidelijk korter, wat zorgt voor een zachtere en natuurlijkere look. Dit kapsel is uitermate geschikt voor mannen die een nette en verzorgde uitstraling willen behouden zonder al te veel onderhoud.

Nu, laten we de drie verschillende taper fade-stijlen verkennen:


1. Low Taper FadeDe Low Taper Fade is een van de meest populaire en veelzijdige taper fade-stijlen. Bij deze stijl begint de geleidelijke overgang van lang naar kort haar onder de oren en loopt naar beneden richting de nek. Het haar bovenop het hoofd kan op verschillende lengtes worden gehouden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Deze stijl is geschikt voor mannen die een nette en professionele uitstraling willen, maar niet al te veel contrast tussen de haarlengtes willen.


2. Mid Taper FadeDe Mid Taper Fade begint de fade net boven het oor en creëert een scherpe overgang tussen de langere bovenkant en de kortere zijkanten en achterkant. Deze stijl biedt een scherpere en opvallendere look dan de Low Taper Fade, terwijl het nog steeds een nette en verzorgde uitstraling behoudt. De Mid Taper Fade is ideaal voor mannen die een stijlvol kapsel willen dat niet te extreem is.


3. High Taper FadeDe High Taper Fade begint hoger op het hoofd, meestal net boven het oor en soms zelfs hoger. Dit zorgt voor een zeer opvallende en gedurfde look, waarbij het contrast tussen het langere haar bovenop en de zeer korte zijkanten en achterkant goed zichtbaar is. De High Taper Fade is een gewaagde keuze en is perfect voor mannen die graag de aandacht trekken en hun stijl willen benadrukken.

Of je nu kiest voor een Low, Mid of High Taper Fade, dit kapsel is geschikt voor mannen van alle leeftijden en kan worden aangepast aan je persoonlijke stijl en voorkeur. Het is echter belangrijk om een ervaren kapper te raadplegen om de juiste taper fade voor jouw gezichtsvorm en haartype te bepalen. Met de juiste verzorging en styling kan de taper fade je een verfijnde en eigentijdse uitstraling geven die bij elke gelegenheid past.73 weergaven

Comments


bottom of page