top of page

Handleiding: Het Perfecte Slick Back Kapsel Stylen

Belangrijke Opmerking: Deze handleiding is gebaseerd op advies en tips van Master Barber Timo, eigenaar van Barbier Rogier in Laren.


Lees in deze blog hoe jij de perfecte slick back kapsel kan krijgen.


Benodigdheden:

 • Stay Golden Grooming Tonic

 • Strong Pomade (voor glans) of Matte Pomade (voor een natuurlijke look)

 • Föhn

 • Kam of borstel

 • Spiegel

 • Haardroger

 • HanddoekEen goede Slick Back heeft voorbereiding nodig.


Stappen:

Voorbereiding:

 1. Was je haar: Begin met het wassen van je haar met een kwalitatieve shampoo (bijvoorbeeld de Stay Golden shampoo) en conditioner. Hierdoor verwijder je overtollige oliën en productresten, waardoor je haar beter zal reageren op stylingproducten.

 2. Handdoek drogen: Dep je haar voorzichtig droog met een handdoek. Wrijf niet te hard om beschadiging te voorkomen.

 3. Aanbrengen Stay Golden Grooming Tonic: Spray een kleine hoeveelheid Stay Golden Grooming Tonic gelijkmatig over je haar. Deze tonic zal je haar voorbereiden op het stylen en helpen bij het creëren van de slick back look.
 

Hoe Stijl je een Slick Back?


Stylen:

 1. Kam je haar naar achteren: Gebruik een kam of borstel om je haar naar achteren te kammen. Dit helpt bij het verdelen van de grooming tonic en zorgt ervoor dat je haar de gewenste richting krijgt.

 2. Föhnen: Gebruik de föhn op een gemiddelde temperatuur en lage tot gemiddelde luchtstroom. Föhn je haar terwijl je het met een kam of borstel naar achteren duwt. Dit helpt bij het creëren van de gladde look. Tijdens het föhnen kun je extra volume en textuur toevoegen door je haar met je vingers op te tillen en lucht eronder te blazen.

 3. Toepassen van Pomade: Kies tussen de Strong Pomade voor glans of de Matte Pomade voor een natuurlijkere look, afhankelijk van je voorkeur. Neem een kleine hoeveelheid pomade (begin met een kleine hoeveelheid en voeg indien nodig meer toe) en verdeel dit gelijkmatig over je handpalmen. Wrijf je handen tegen elkaar om de pomade op te warmen.

 4. Aanbrengen van Pomade: Breng de pomade aan op je handdoekdroge haar, beginnend vanaf de achterkant en werk naar voren toe. Zorg ervoor dat je de pomade gelijkmatig verdeelt en alle haren bedekt voor een consistent resultaat.

 5. Kammen en vormgeven: Gebruik een kam om je haar nogmaals naar achteren te kammen, zodat de pomade goed verdeeld wordt en de gewenste slick back look wordt bereikt. Zorg ervoor dat er geen klontjes of ongelijkmatige plekken zijn.

En dan nu de finishing touch!


Afwerking:

 1. Controle en finesse: Neem de tijd om je kapsel in de spiegel te bekijken. Gebruik je vingers om eventuele laatste correcties aan te brengen. Zorg ervoor dat de lijnen strak en schoon zijn.

 2. Fixeren (optioneel): Als je extra fixatie nodig hebt, kun je een lichte haarspray gebruiken om je kapsel op zijn plaats te houden. Houd de haarspray op een afstand om te voorkomen dat het haar verzwaard wordt.

Advies van Master Barber Timo:

[probeer een kam te gebruiken met brede openingen. Zoals de Stay Golden textuur kam. Zo geef je meer volume en textuur aan je slick back kapsel. Gebruik niet te veel producten in je haar, een vingertopje is meestal meer dan genoeg]


Conclusie:

Door de bovenstaande stappen te volgen en de adviezen van Master Barber Timo toe te passen, ben je op weg naar het creëren van het perfecte slick back kapsel met de gewenste glans en afwerking. Onthoud dat oefening en geduld de sleutel zijn tot het bereiken van een verfijnde en stijlvolle look.

74 weergaven

Comentários


bottom of page