top of page

Tips voor Mannen met Dunner Wordend Haar: Advies en Stylingtechnieken

Het is een veelvoorkomend probleem waar veel mannen mee te maken krijgen naarmate ze ouder worden: dunner wordend haar of haarverlies. Maar wees gerust, er zijn tal van manieren waarop je kunt omgaan met dit probleem en nog steeds zelfverzekerd en stijlvol kunt zijn. In deze blogpost delen we enkele adviezen en stylingtechnieken voor mannen met dunner wordend haar om hun haar er voller uit te laten zien en hun zelfvertrouwen te behouden.

1. Ga voor de juiste kapsel

Kies een kapsel dat past bij jouw haartype en gezichtsvorm. Over het algemeen kunnen kortere kapsels dunner wordend haar beter camoufleren dan langere stijlen. Een kortere lengte kan het haar voller doen lijken en minder nadruk leggen op eventuele kale plekken.



2. Vermijd te lange kapsels

Hoewel langere kapsels populair kunnen zijn, kunnen ze dunner wordend haar benadrukken. Te lang haar kan ook zwaar worden en plat op het hoofd liggen, waardoor het dunner lijkt dan het is. Kies daarom voor een kortere lengte of een stijl die wat meer volume geeft aan de bovenkant van het hoofd.


3. Gebruik de juiste haarproducten

Kies haarproducten die specifiek zijn ontworpen voor fijn of dunner wordend haar. Volumizing shampoos en conditioners kunnen helpen om het haar voller te laten lijken. Daarnaast kunnen stylingproducten zoals mousses en volumepoeders extra volume toevoegen aan het haar.



4. Probeer een andere stylingtechniek

Experimenteer met verschillende stylingtechnieken om het haar meer volume te geven. Gebruik bijvoorbeeld een föhn om het haar op te tillen bij de wortels terwijl je het droogt. Ook het gebruik van een ronde borstel tijdens het föhnen kan helpen om meer volume te creëren.


5. Vermijd strakke kapsels

Strakke kapsels, zoals strakke scheidingen of slicked-back looks, kunnen dunner wordend haar benadrukken. Probeer in plaats daarvan te kiezen voor een meer natuurlijke en losse stijl die het haar volume geeft en eventuele kale plekken minder opvallend maakt.



6. Overweeg een kapsel met textuur

Kapsels met textuur, zoals een opgeschoren zijkant en wat langer bovenop met textuur, kunnen dunner wordend haar helpen verbergen. De textuur kan helpen om het haar voller te laten lijken en eventuele dunner wordende plekken te camoufleren.



7. Raadpleeg een professional

Als je moeite hebt met het vinden van een geschikt kapsel of stylingtechniek voor dunner wordend haar, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een professionele kapper of haarstylist. Ze kunnen je helpen bij het vinden van een kapsel dat past bij jouw haartype en gezichtsvorm, en je tips geven over stylingtechnieken die het beste werken voor jouw haar.

Met deze tips en stylingtechnieken kun je dunner wordend haar op een zelfverzekerde en stijlvolle manier aanpakken. Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn en te experimenteren met verschillende kapsels en haarproducten om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. Blijf zelfverzekerd en trots op je unieke look!



bottom of page